Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La data de 20 iulie, Biserica Ortodoxă Română sărbătoreşte ridicarea la cer a Sfântului Mare Proroc Ilie. Unul dintre cei mai importanţi prooroci din Vechiul Testament, Sfântul Ilie este cinstit ca un mare făcător de minuni şi aducător de ploi în vreme de secetă.

Ca în fiecare an, biserica ocrotită de Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul din municipiul Galaţi şi-a sărbătorit hramul.

Manifestările pastoral misionare şi social-filantropice au început încă din ajun prin oficierea de către un sobor de preoţi şi diaconi a slujbei Privegherii şi Acatistul Sfântului.

În ziua hramului, curtea bisericii a fost neîncăpătoare pentru mulţimea rugătoare a credincioşilor din parohie dar şi din întregul municipiu, care au dorit să fie prezenţi la sărbătoarea Sfântului Proroc Ilie.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, la Altarul de vară din curtea bisericii.

La finalul Sfintei Liturghii, Chiriarhul Dunării de Jos a rostit un cuvânt de învăţătură despre Sfântul Proroc Ilie, ca model de ascultare şi credincioşie faţă de Dumnezeu, precum şi de  vieţuire în deplină asceză şi rugăciune neîncetată, amintind totodată despre tradiţia conform căreia  el este cel care a primit puterea asupra revărsării ploii peste pământ.

După slujbă cei prezenţi au fost miruiţi, au primit iconiţe şi au fost invitaţi la tradiţionala agapă frăţească, iar celor mici le-au fost împărţite pachete cu dulciuri.

De asemenea, prin grija şi implicarea membrilor Consiliului şi Comitetului parohial au fost oferite pachete cu alimente şi articole igienico-sanitare de primă necesitate persoanelor nevoiaşe nedeplasabile, aflate în evidenţele speciale ale parohiei.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook