Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

După şedinţa Consiliului Eparhial, de analiză a activităţii bisericeşti din eparhie în semestrul I al anului 2016, în data de 15 iulie 2016, în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ din cadrul Centrului Eparhial al Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a primit cca 100 de tineri, candidaţi pentru examenele de admitere la Facultăţi de Teologie din întreaga ţară.

Prezentând coordonatele de lucru şi concluziile forului eparhial de curând întrunit, ÎPS Sa a oferit tinerilor şansa de a lectura „Dările de seama semestriale“, întocmite de protoieriile din eparhie; unele dintre aceste rapoarte au fost prezentate chiar de protopopii prezenţi la întrunire. Prin aceasta, tinerii au avut posibilitatea de a cunoaşte realităţi ale vieţii bisericeşti din eparhie, în contextul actual, atât de dificil din punct de vedere economic şi atât de nuanţat din punct de vedere social şi misionar.

În baza „Procedurii“ aprobate de Sfântul Sinod, Chiriarhul Dunării de Jos a acordat arhiereasca binecuvântare tinerilor prezenţi, pentru a candida la specializările teologice pentru care au optat.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook