Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Parohia  ,,Sf. M. Mc. Gheorghe” din localitatea Scorţaru Vechi, protopopiatul și județul Brăila, la aceste întrebări s-a căutat să se dea un răspuns joi, 21 iulie 2022.

Altfel spus, la îndemnul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, preotul Leonard Iacob a pus în aplicare în comunitatea pe care o păstoreşte programul eparhial de tabere pentru copii.

De acest program s-au bucurat 22 de copii care frecventează şcoala şi grădiniţa din sat şi cărora li s-a oferit prilejul să petreacă într-un mod plăcut, vesel şi relaxant o zi de vacanţă.

Vestea că vor petrece o zi de vacanţă împreună mari şi mici, care se cunosc mai mult sau mai puţin, a stârnit în mintea copiilor multe întrebări. Cum va fi? Ce vor face? Va fi bine? Toate aceste mici curiozităţi au fost lămurite când grupul de copii însoţit de preotul paroh şi două cadre didactice au plecat cu nerăbdare către  Aşezământul social‑filantropic „Sf. M. Mc. Pantelimon" - Lacu‑Sărat din județul Brăila.

 

Aşezământul, amplasat pe malul lacului, într-un mediu natural deosebit, a oferit cadrul propice pentru desfăşurarea unor activităţi adecvate zilelor de vacanţă ale copiilor.

Ziua dedicată copiilor a început cu rugăciune în capela înstituţiei, prin care au mulţumit lui Dumnezeu pentru bucuria de a petrece timp împreună, apoi, sub atenta supreveghere a părintelui şi a doamnelor profesoare, pe platoul din curtea așezământului, au participat cu mic şi mare la diverse jocuri în care şi-au demonstrat abilităţile şi capacităţile fizice: îndemânare, viteză, atenţie, lucru în echipă, dobândite pe parcursul activităţii şcolare.

Mai târziu, razele arzătoare ale soarelui au îndemnat copiii să se retragă la umbra foişorului de lângă clădirea principală care a oferit condiţii minunate pentru diverse activităţi artistice

Astfel, toţi copiii au colorat iconiţe în care mulţi şi- au recunoscut sfântul al cărui nume l-au primit la botez.

După munca relaxantă, copiii s-au bucurat de un pânz gustos, delicios, pregătit de doamnele de la aşezământ. Au audiat apoi prin lectura doamnelor profesoare lecturi din vieţile sfinţilor. Au aflat astfel că şi sfinţii au fost copii, au avut bucurii şi neajunsuri ca mulţi dintre copiii de astăzi. Au fost impresionaţi de povestirea care relatează copilăria Sfântului Onufrie cel Mare şi pâinica minunată pe care a primit-o de la Pruncul Iisus.

Ziua a continuat cu vizitarea Mănăstirii "Sfântul Pantelimon" din staţiunea Lacu Sărat  unde s-au închinat şi s-au rugat pentru toţi cei din casele lor. În drumul de întoarcere spre casă au vizitat şi Garadina zoologică și parcul acesteia.

Cu părere de rău că timpul a trecut aşa de repede şi ziua era aproape pe sfârşite, copii au mulţumit organizatorilor pentru această zi minunată, pentru dragostea şi grija cu care au fost înconjuraţi şi şi-au exprimat dorinţa de a repeata de câte ori va fi posibil astfel de activităţi.

La plecare, ochii copiilor străluceau de bucurie pentru această zi frumoasă în care au socializat, au avut grijă unul de altul și au reușit să lege noi prietenii.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook