Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sâmbătă, 18 iunie 2016, în cadrul Centrului multifuncţional de servicii sociale „Speranţe pentru vârsta a III-a“ din cadrul parohiei „Pogorârea Sfântului Duh“ - Galaţi, s-a desfăşurat o activitate cu caracter liturgic, social-filantropic şi cultural-artistic îndreptată spre cele 60 de persoane asistate, majoritatea vârstnici cu venituri reduse şi persoane singure, marginalizate social.

În acest context, elevi de la mai multe unităţi şcolare, precum Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu“, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă“ şi Grădiniţa nr. 44 din Galaţi au bucurat sufletele celor prezenţi printr-un bogat program de cântece populare româneşti, dansuri, poezii tradiţionale şi scenete.

Aceştia au primit din partea gazdelor diplome de voluntari, cărţi de rugăciune şi iconiţe.

În continuarea programului cultural-artistic a fost oficiată slujba parastasului pentru asistaţii Centrului trecuţi la Domnul, după care toţi cei prezenţi au fost invitaţi la tradiţionala agapă frăţească.

La final, au fost vizitaţi asistaţii nedeplasabili de la domiciliu, care au primit, din partea centrului, pachete cu alimente, iar din partea S.N.F.O.R. – Filiala Galaţi, produse igienico-sanitare.

Toate aceste activităţi au fost organizate ca parte a programelor dedicate anului omagial al educaţiei creştine a tineretului ortodox şi au avut ca scop îmbunătăţirea vieţii persoanelor vârstnice asistate, precum şi apropierea acestora de Dumnezeu.

Pr. Florin Chiosa

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook