Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La Praznicul Preasfintei Treimi, în Arhiepiscopia Dunării de Jos a avut loc tradiţionalul  pelerinaj al tinerilor liceeni la Mănăstirea Buciumeni, care şi-a serbat hramul, manifestare ajunsă la cea de a XXI-a ediţie.

Anul acesta întâlnirea s-a desfăşurat sub genericul: „2016 – Anul Omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox“.

Ca în fiecare an, hramul Mănăstirii Buciumeni a adunat peste 100 slujitori din administraţia eparhială și din cele opt protopopiate ale eparhiei, care au slujit Sfânta Liturghie sub protia Preasfinţitului Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, sosit la Buciumeni în urma invitaţiei făcute de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, care se află în aceste zile, împreună cu delegaţia Bisericii Ortodoxe Române, în insula Creta, la lucrările Sfântului şi Marelui Sinod Panortodox.

La Altarul de vară din mijlocul pădurii, tinerii şi credincioşii de toate vârstele, au susţinut cântările Sfintei Liturghii într-o desăvârşită simfonie liturgică. De asemenea, grupe de copii şi tineri din Brătuleşti, Rădeşti, Lieşti şi Ianca au oferit celor prezenţi un microconcert de cântece religioase şi patriotice.

În încheierea Sfintei Liturghii, graţie unei intervenţii telefonice, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a adresat tinerilor un mesaj de binecuvântare tinerilor şi tuturor participanţilor la hramul Mănăstirii Buciumeni.

Între tinerii pelerini la hramul Buciumenilor s-au numărat şi premianţi din grupele de copii care au participat anul acesta la programele catehetice-naţionale „Hristos împărtăşit copiilor“ şi care s-au implicat în proiectul catehetic naţional „Biserica şi Şcoala din sufletul meu“.

Acestora li s-au adăugat numeroşi profesori de Religie, cadre didactice de la alte discipline de învăţământ dar şi părinţi, membri A.P.O.R. de la filialele constituite în cadrul Eparhiei Dunării de Jos.

După tradiţionala agapă din mijlocul pădurii, s-au format binecunoscutele grupuri de cateheză în centrul cărora s-au aflat preacucernicii părinţi slujitori şi profesorii de religie provocând tinerii la dezbateri punctuale a unor subiecte de interes pentru misiunea în rândul liceenilor şi al persoanelor din segmentul de vârstă pe care aceștia îl reprezintă.

Dialogurile cu tinerii s-au axat pe tema sinodală propusă pentru acest an şi s-a derulat în cadrul a 17 ateliere de lucru, în fiecare dintre acestea fiind dezbătută o temă de interes general.

La final, fiecare elev a primit din  partea  Arhiepiscopiei Dunării de Jos câte un exemplar din revista eparhială, broşura „Hristos în căutarea tânărului şi tânărul în căutarea lui Hristos“ şi iconiţe, apărute la editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook