Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada 29-30 mai 2018, la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ se desfăşoară examenul de certificare a competenţelor profesionale.

În capela din incinta seminarului, un sobor impresionant de preoţi a oficiat Sfânta Liturghie, după care a urmat o slujbă de parastas pentru toţi profesorii şi absolvenţii din promoţia amintită trecuţi la odihna cea veşnică, precum şi o slujbă de Te Deum.

Elevii seminarişti din anul terminal au participat mai întâi în capela „Sf. Apostol Andrei“ la Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoţi profesori.

La eveniment a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care i-a binecuvântat pe toți cei prezenți.

După ce elevii s-au împărtăşit cu Sfintele Taine, absolvenţii seminarului au predat în mod simbolic cheia următoarei generaţii de elevi, arătând prin aceasta legătura neîntreruptă între generaţii şi preluarea unei responsabilităţii de către cei ce se apropie de ultima treaptă a pregătirii în Şcoala Andreiană de la Galaţi.   

La final, ierarhul a ţinut un cuvânt de învăţătură şi a săvârşit o slujbă de mulţumire pentru toţi tinerii seminarişti.

Pe parcursul celor două zile, fiecare absolvent prezintă şi susţine în faţa comisiei, proiectul elaborat pentru examenul de atestat profesional, dar şi probe practice, ce constau în executarea cântărilor psaltice din programa analitică, prezentarea unui plan de cateheză şi omilie tematică sau exegetică, precum şi descrierea rânduielilor sfintelor slujbe şi simbolistica lor.

Elevii clasei a XII-a Patrimoniu Cultural au expus astăzi lucrările iconografice realizate pentru examenul de atestat în spaţiul special amenajat din incinta seminarului.

La examen au participat 45 de elevi din cadrul Secţiilor Pastorală şi Patrimoniu Cultural, care au făcut dovada cunoştinţelor acumulate în cei 4 ani de studiu.

Tot astăzi, a avut loc la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi, revederea celor două promoţii din 2008, Secția Patrimoniu Cultural, cu ocazia împlinirii a 10 de ani de la absolvirea cursurilor din această instituţie teologică.

În capela din incinta seminarului, zeci de absolvenți, însoţiţi de familiile lor au participat la Sfânta Liturghie, unde au putut trăi momente emoţionate şi pline de bucurie.

În continuare s-a realizat un frumos schimb de experienţă între absolvenţii promoţiei 2008 și elevii de liceu ai Seminarului.

Programul a continuat cu apoi în sala de clasă a Seminarului unde a avut loc cursul festiv la care au participat atât profesorii, cât şi absolvenţii Seminarului Teologic. În cadrul discuţiilor dedicate momentului, fiecare participant şi-a prezentat realizările obţinute în aceşti 10 de ani, atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală.

Întâlnirea de 10 ani a produs multă emoţie şi bucurie atât în rândul profesorilor, cât şi al absolvenţilor 2008, cu toţii conştientizând importanţa unor astfel de momente de referinţă şi de întărire duhovnicească pe drumul vieţii şi al slujirii lui Dumnezeu în societatea în care ne aflăm.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook