Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua Marelui Praznic al Învierii Domnului Iisus Hristos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit slujba Vecerniei speciale la Penitenciarul de maximă siguranţă din Galaţi.

La slujba săvârşită de ierarhul Dunării de Jos împreună cu preotul capelan Ovidiu Gafton în capela „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din cadrul acestei instituţii de detenţie au participat polițiști de penitenciar şi mai mulţi deţinuţi din unitatea penitenciară din Galaţi.

Cu acest prilej, chiriarhul Dunării de Jos a adresat un cald cuvânt părintesc persoanelor private de libertate prezente la acest moment de suflet, în care a vorbit despre redobândirea unei vieţi personale luminoase în penitenciar asemenea unei torţe pline de speranţă, de iertare şi comuniune cu cei dragi şi cu ceilalţi semeni.

După tradiţie, Înaltpreasfinţia Sa a împărţit daruri pascale celor prezenţi, a ciocnit cu ei ouă roşii şi i-a întărit duhovniceşte în această mare zi a creştinătăţii.

Programul a continuat cu vizitarea de către Părintele Arhiepiscopa creştinilor în celulele penitenciarului, pentru a le aduce tuturor bucuria Învierii, a-i binecuvânta, a ciocni cu aceştia ouă roşii şi pentru a le oferi daruri pascale.

Această vizită face parte din programul tradiţional al chiriarhului locului din prima zi a Marelui Praznic al Învierii Domnului.

În cadrul Penitenciarului Galaţi, din data de 16 ianuarie 2023, ierarhul locului a pus piatra de temelie pentru o nouă biserică ce va fi aşezată sub ocrotirea „Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel”, iar în data de 29 iunie 2023, au fost binecuvântate lucrările de zidire la această mult aşteptată biserică de penitenciar.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook