Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 8 martie, la inițiativa Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a avut loc o întâlnire de suflet cu semeni din Ucraina cazați în aceste zile în Campusul studenţesc „Al. Ioan Cuza“ din municipiul Galați.

La evenimentul prilejuit de ziua internațională a femeii, au participat 50 de mame cu copiii lor, refugiați din zonele de conflict armat din țara vecină și primiți cu multă prietenie și dragoste în municipiul de la Dunăre.

În deschiderea evenimentului, ierarhul Dunării de Jos i-a primit părinteşte în Capela Muzeului eparhial pentru a sărbători această zi prin rugăciune, comuniune și fapte bune.

Toți copilașii prezenți au avut un frumos dialog cu Părintele Arhiepiscop, au rostit rugăciuni și au cântat împreună imne închinate Maicii Domnului și cântece dedicate tuturor mamelor.

Oaspeții au primit din partea ierarhului locului iconițe, flori și dulciuri şi produse de igiena personala

În continuare, în Sala de expoziții temporare „Sergiu Dumitrescu“ copiii și mamele au vizitat expoziția de artă creştină „Lumină. Culoare. Rugăciune“ și au fost angrenați în câteva jocuri care le-au adus tuturor bucuria și entuziasmul fireşti acestei zile.

Evenimentul de astăzi s-a încheiat cu vizitarea sălilor de expoziţie şi a Atelierelor de restaurare din cadrul Muzeului.

Cetăţenii ucrainenei au fost ajutaţi în această vizită de la muzeu de studenţi şi masteranzi din cadul Departamentului de Teologie al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook