Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 7 noiembrie 2020, în preajma sărbătorilor dedicate Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al oraşului Galaţi, a avut loc inaugurarea Centrului medical DC Clinic din municipiul de la Dunăre.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârşit slujba de binecuvântare a Centrului medical, care de astăzi a primit ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul din insula Eghina, sărbătorit în aceste zile la împlinirea a 100 de ani de la trecerea sa în veşnicie.

La eveniment au fost prezenţi coordonatorul Clinicii, domnulprof. univ. dr. Dorel Firescu, medicii şi personalul medical care lucrează în cadrul acestei unităţi sanitare.

În continuare, chiriarhul Dunării de Jos a transmis celor prezenţi un cuvânt de apreciere pentru efortul şi implicarea cadrelor medicale în tratarea şi vindecarea diverselor afecţiuni ale semenilor noştri, mulţumindu-le mai ales pentru sacrificiul pe care aceştia îl fac în perioada grea de pandemie prin care trecem.

De asemenea, ierarhul Dunării de Jos a evidenţiat frumoasa şi buna colaborare care există la Dunărea de Jos între medicii pentru suflet şi cei pentru trup.

Totodată, Înaltpreasfinţia Sa a mulţumit tuturor celor ce au făcut posibilă realizarea acestui necesar şi binevenit proiect medical în zona Dunării de Jos, care de astăzi s-a completat şi s-a împlinit prin rugăciune şi prin ocrotirea unui mare sfânt făcător de minuni.

La final, a fost săvârşit un parastas pentru cadrele medicale şi alţi binefăcători, trecuţi la cele veşnice în lupta cu acest nevăzut şi nemilos nou virus care se manifestă în continuare în societate.

Centrul medical DC Clinic este situat într-o zonă centrală a oraşului Galaţi şi are în componenţă o echipă de medici cu o bogată experienţă profesională, care, împreună cu alţi medici tineri foarte dedicaţi şi bine pregătiţi, îşi pun profesionalismul, expertiza şi empatia în slujba oamenilor.

În cadrul acestei clinici sunt oferite servicii medicale de: Cardiologie, Chirurgie generală, Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Flebologie, Gastroenterologie, Ginecologie şi Obstetrică, Oncologie, Proctologie, Radiologie și imagistică medicală, Radioterapie şi Urologie.

Pe lângă personalul specializat, unitatea medicală, dispune de echipamente şi aparatură de înaltă performanţă necesare susţinerii actului medical în condiţii de siguranţă şi protecţie a cadrelor medicale şi a pacienţilor, toate într-un spaţiu nou şi primitor, amenajat conform normelor legale în vigoare.

Pr. Rareș Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook