Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu prilejul sărbătorilor dedicate celor 30 de ani de când Galațiul se află sub ocrotirea Sfântului Apostol Andrei, Asociația Studenților Creștin-Ortodocși din România – Filiala Galați (ASCOR GL), și  Liga Studenților din Galați (LSG) organizează Crosul Andreian!

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 19 noiembrie 2022, între orele 10.30- 12.30. Pe lângă inițiatori, proiectul se realizează cu sprijinul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, Universității „Dunărea de Jos“, Primăriei Municipiului Galați, Inspectoratului Județean de Poliție a municipiului Galați, Inspectoratului Școlar Județean Galați şi Fundației Comunitare Galați.

Este un eveniment dedicat unirii tinerilor din orașul Galați, cu scop filantropic, pentru a ajuta pe doi colegi de-ai lor, defavorizați social, studenți în anul I la Universitatea „Dunărea de Jos“.

În acest sens, crosul se adresează tinerilor studenți și liceeni, cu vârste peste 16 ani, care pot participa la eveniment pe baza înscrierii gratuite on-line accesând un cod QR sau link-ul din afișul de promovare. Înscrierile se pot realiza şi la poziţia de start în ziua crosului, pâna la ora 10.30.

Traseul va avea aproximativ 3000 m pe Strada Domnească. Startul se va efectua de la intersecția Străzii Navelor cu Strada Domnească (zona Spicu, Fata pe valuri) și sosirea la Muzeul Istoriei Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos (zona statuie), unde se va încheia evenimentul cu premierea participanților.

În intervalul orar 10.30-12.30, Strada Domnească pe acest traseu va fi închisă traficului rutier (care se realiza pe rutele ocolitoare), astfel: cu sprijinul Poliției Rutiere și a Poliției Locale Galați, intersecțiile aferente traseului mai sus menționat vor fi închise pe măsură ce coloana de participanți avansează pe traseu, urmând ca după ce ultimul participant depășește intersecția, aceasta să fie redeschisă circulației, în condiții de siguranță.

Participanții trebuie să fie la punctul de plecare a crosului (Zona Spicului- Fata pe valuri) la orele 10.00 pentru a primi numerele de concurs.

Asistența medicală va fi asigurată pe tot timpul desfășurării evenimentului de către Asociația pentru Salvare, Recuperare și Ajutor Umanitar (SRAU Galați) și Asociația pentru Instruire în Situații de Urgență (UVSAR Galați).

Pentru cei interesaţi, redăm mai jos link-urile pentru înscrierile online:

https://forms.gle/QA3Q2F7Coz9Qa2pZ7

https://facebook.com/events/s/crossul-andreian/1261763691347085/

Organizatori

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook