Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 28 septembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, în parohia "Sfinții Împărați Constantin și Elena" din localitatea Ghidigeni, județul Galaţi, s-au desfășurat mai multe activității liturgice și social-filantropice în care au fost implicați slujitori ai Sfintelor Altare, elevi și credincioși din zona Nicoreștiului.

Ziua a început cu oficierea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoți din protopopiatul Nicorești, în biserica din localitatea Ghidigeni, ctitorită de familia Chrissoveloni.

În cuvântul de învățătură preotul protoiereu Mihai Roșu a vorbit despre personalitatea vrednicului de pomenire Episcopul Nifon Niculescu al Dunării de Jos și despre lucrarea misionară a preoților Popa Jan și Toma Radu, trecuţi la cele veşnice.

La sfârșitul Sfintei Liturghii a fost oficiat un Parastas pentru pomenirea Episcopului Nifon, a preoților Radu și Jan și a preotesei Tinela.

În continuare, 15 copii care provin din familii cu o situație materială precară au primit din partea preoților ghiozdane complet echipate pentru noul an școlar.

La mormântul preotului Jan și a preotesei Tinela, din curtea bisericii parohiale, s-a oficiat apoi o slujbă de pomenire.

La final, preotul paroh din această localitate a mers la 10 familii nevoiașe  pentru a le oferi alimente și produse igienico-sanitare.

Pr. Rareș Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook