Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada 14-16 septembrie 2023 se desfăşoară la Galaţi întrunirea mebrilor Consiliului Național al Rectorilor.

Evenimentul este găzduit de Univesitatea „Dunărea de Jos” din Galați şi coincide cu sărbătorirea a 75 de ani de învățământ superior academic la Galați.

Festivitatea de deschidere a acestui important eveniment pentru comunitatea academică din România a avut loc astăzi, 15 septembrie, în sala mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini“ din municipiul de la Dunăre.

La eveniment, alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, au participat oficialităţi centrale şi locale, rectori şi prorectori din toate universitățile românești, reprezentanți ai Ministerului Educației şi Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, ai organizațiilor studențești, dar și ai organismelor și instituțiilor implicate în învățământul superior.

În cadrul manifestării, ierarhul Dunării de Jos a ţinut un cuvânt de binecuvântare şi de bun-venit, evidenţiind cooperarea foarte bună care există între Biserică şi mediul academic din România.

Au urmat o serie de alocuţiuni, sub moderarea domnul prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, rectorul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi, în care a fost evidenţiată evoluţia ascendentă a acestei universităţi din România, cu o arie lărgă de parteneriate şi cu o activitate educaţională şi formativă bine împletită cu cea de cercetare.

Pe ordinea de zi, în cadrul celei mai reprezentative organizații pentru elita universitară, se află teme importante precum discuții despre aplicarea Legii 199/2023, privind învățământul superior, oportunități de finanțare și dezvoltare pentru universitățile românești, parteneriate naționale și internaționale care să contribuie la dezvoltarea activităților de cercetare și inovare.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook