Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În consonanţă cu hotărârea Sfântului Sinod nr. 629/ 2009, în data de 6 iunie a.c. şi în Arhiepiscopia Dunării de Jos prima duminică după 1 iunie este declarată Duminica Părinţilor şi Copiilor.

La nivel de parohie, comitetele de doamne din cadrul secţiunii social-filantropice au depistat cazurile de copii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, rămaşi în grija bunicilor, sau a celor care provin din familii cu situaţii materiale precare. Acestora li s-au făcut vizite, s-au depistat problemele cu care se confruntă şi li se vor oferi cu această ocazie alimente şi articole de uz casnic.

O altă latură a activităţilor pregătite pentru această zi vizează deplasarea membrilor din Consiliul şi Comitetul parohial la centrele sau căminele de copii abandonaţi sau cu handicap din municipiile Galaţi, Brăila şi Tecuci, unde li se vor oferi daruri constând în pachete cu alimente şi dulciuri, precum şi articole de îmbrăcăminte sau încălţăminte.

La aşezămintele eparhiale dedicate copiilor (Aşezământul „Sf. Vasile cel Mare” şi Centrul de copii „Sf. Spiridon” din Galaţi, Grădiniţa „Familia” din Brăila şi Grădiniţa „Sfinţii Împăraţi” din localitatea Ireasca, jud. Galaţi) se vor desfăşura diferite activităţi educaţionale închinate copiilor şi părinţilor. În cadrul acestor acţiuni se va aborda şi se vor purta discuţii în legătură cu problemele familiei creştine contemporane (violenţa domestică, abandonul şcolar, supravegherea şi educaţia pe principii creştine a copiilor, influenţele nocive ale mijloacelor mass-media şi internetului asupra minţii copiilor etc).

Una dintre cele mai importante acţiuni social-misionare din această zi se va desfăşuraa la Centrul de Reeducare a Minorilor din localitatea Tichileşti, jud. Brăila, unde părinţii tinerilor deţinuţi au fost invitaţi de către direcţiunea instituţiei pentru a participa la Sfânta Liturghie şi apoi a petrece o după-amiază împreună cu proprii fii.

Şi în cadrul Centrul Multifuncţional „Speranţa” din incinta Aşezământului Filantropic „Sf. Vasile cel Mare” din Galaţi, părinţii celor 50 de copii care beneficiază de servicii educaţionale şi religioase vor participa împreună la slujba Sfintei Liturghii în capela instituţiei, după care se vor bucura de prezenţa la programul educaţional-artistic realizat de către copii.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook