Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 4 iulie 2010, Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit Taine Sfântului Botez pentru trei copii, de 9, 12 şi 14 ani de la Centru de zi pentru copii „Sf. Spiridon”, din cadrul parohiei cu acelaşi nume, fiind însoţit de părintele paroh PC Pr. Mogoş Vasile, Consiliul parohial şi un sobor de preoţi şi credincioşi.

Locaşul, inaugurat şi sfinţit chiriarhul locului în data de 12 decembrie 2009 urmăreşte asistarea şi creşterea calităţii vieţii şi a educaţiei pentru 30 de copii (cu vârsta cuprinsă între 6 şi 15 ani) aflaţi într-o situaţie de risc social. Clădirea este dotată cu săli de meditaţii unde copiii îşi pregătesc lecţiile curente, primesc meditaţii la materiile la care prezintă dificultăţi ajutaţi fiind de 20 de cadre didactice voluntare, sau în care desfăşoară activităţi recreativ-educative (muzică, pictură, concursuri etc.), o sală de informatică cu acces la internet, precum şi o cantină socială cu aproximativ 200 de locuri.

De asemenea, copii sunt ajutaţi în procesul de educaţie şi de Centrul cultural şi de patrimoniu, al parohiei, care adăposteşte cărţi, icoane, obiecte de cult şi vechi veşminte bisericeşti, precum şi o sală multifuncţională, dotată cu bibliotecă şi acces la internet. La aceasta se adaugă şi o mini-clinică în cadrul căreia sunt acordate din anul 2008 consultaţii medicale gratuite şi de fizioterapie.

După agapa creştinească, a avut loc inaugurarea microfermei şi sfinţirea troiţei şi a unei fântâni, din localitatea Lozova, com. Braniştea, acestea aflându-se în grija parohiei „Sf. Spiridon”, din Galaţi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook