Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, la Galaţi, au continuat lucrările de înălţare a digului care va proteja populaţia din valea oraşului în momentul trecerii apelor învolburate ale Dunării, la sfîrşitul acestei săptămâni. După cum se cunoaşte, fluviul a depăşit de duminică cota de pericol de 6,6 metri şi se apreciază că la momentul viiturii va atinge aproximativ 7 metri.

De aproape trei zile se lucrează continuu şi forţele locale sunt sprijinite de localnici, dar şi de militari, jandarmi şi voluntari veniţi din întreaga ţară. Acestora li s-au adăugat astăzi şi aproximativ o sută de credincioşi, însoţiţi de preoţii de la 15 parohii din nordul judeţului Galaţi (protoieria Tecuci), care au sosit de dimineaţă la Galaţi pentru a contribui la supraînălţarea digului de apărare.

În urma gravelor inundaţii care au afectat săptămâna trecută mai multe localităţi din zona Moldovei, Arhiepiscopia Dunării de Jos a făcut un apel la credincioşi pentru a ajutora, prin colecte, pe cei sinistraţi. Astfel, în data de duminică, 4 iulie ac., după săvârşirea Sfintei Liturghii, în parohiile din comuna gălăţeană Matca, cunoscută în întreaga ţară pentru cultivarea legumelor, s-a organizat o colectă de urgenţă pentru sinistraţii din localitatea băcăuană Săuceşti.

Credincioşii mătcaşi au fost profund sensibilizaţi de încercările suferite de cei sinistraţi ca urmare a revărsării apelor, astfel că, în urma apelului făcut la Sfânta Liturghie de preacucernicii preoţi din localitate, în numai câteva ore s-au strâns 12 tone de alimente constând în: 2.000 pâini, 1.800 litri apă minerală, 1.700 kg castraveţi, 1.500 kg roşii, 1.200 kg varză, 300 kg zahăr şi 120 kg orez, precum şi 120 pături şi alte obiecte de uz casnic şi sanitar.

Transportul umanitar a fost efectuat în aceeaşi zi în localitatea Săuceşti de către o delegaţie a Protoieriei Tecuci, condusă de pc pr. protoiereu Gheorghe Joghiu, între care s-au aflat preoţi şi membrii ai Consiliilor parohiale de la parohiile comunei Matca, şi oferite personal celor afectaţi de inundaţii.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook