Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 15 iulie 2010, credincioşii din protoieriile Arhiepiscopiei Dunării de Jos au răspuns cu promptitudine apelului făcut de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, pentru ajutorarea sinistraţilor din judeţele Bacău şi Suceava, grav afectaţi de inundaţiile devastatoare din acest an.

Slujitorii şi credincioşii din Protoieria Galaţi au colectat strâns la sediul protoieriei şi la Parohia „Sf. Trei Ierarhi” din oraş 9,5 t alimente, paste făinoase, conserve, precum şi obiecte de uz casnic şi articole de îmbrăcăminte (pilote, plăpumi, haine noi, încălţăminte), valoarea totală a donaţiei ridicându-se la suma de 11.909 lei. De asemenea s-au strâns şi fonduri în bani în valoate de 50.000 lei. Ajutoarele au fost trimise în localităţile Schineni şi Siret, jud. Bacău.

După ce săptămâna trecută a fost efectuat un transport umanitar pentru sinistraţii din localitatea Săuceşti-judeţul Bacău şi s-au oferit alimente pentru soldaţii, jandarmii şi pompierii angrenaţi în construcţia digului de protecţie din Galaţi, preoţii şi credincioşii din Protoieria Tecuci au colectat şi au trimis pentru sinistraţii din judul Suceava: 20 t cereale, 655kg alimente, paturi şi lenjerii, 2265kg îmbrăcăminte, 220 kg săpun, toate în valoare de 38.947 lei. Ajutoarele în bani se ridică la suma de 58.051 lei. De asemenea, un nou convoi umanitar al acestei protoierii este planificat să plece în data de 21 iulie a.c. în jud. Botoşani.

La Protoieria Covurlui s-a colectat 10 t cereale, 1 t alimente neperisabile, articole de îmbrăcaminte, în valoare de 30.000 lei, precum şi suma de 55.322 lei. Ajutoarele au fost direcţionate către cei afectaţi de inundaţii din localităţile Schineni şi Siret, jud. Bacău.

Şi credincioşii din Protoieria Însurăţei au trimis 900 kg cereale, 1211kg alimente, îmbrăcăminte pentru copii şi adulţi, iar valoarea estimativă a acestora este de 9.500 lei. S-a colectat, de asemenea, şi suma de 30.609 lei.

Protoieria Făurei a oferit 1975 kg cereale, 1508 kg alimente, conserve, îmbrăcăminte, valoarea estimativă a tuturor produselor ridicându-se la 15.577 lei, iar suma colectată a fost de 37.985 lei

Toate celelalte parohii din Arhiepiscopie, vor continua colectele, constând în cereale, produse alimentare neperisabile, articole de îmbrăcaminte şi bani, prin intermediul protoieriilor, membrii consiliilor şi comitetelor parohiale, până la jumătatea lunii august a.c..

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook