Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Miercuri, 21 iulie 2010, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopil Dunării de Jos, a resfinţit biserica parohială cu hramul Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din localitatea Bursucani, Protopopiatul Tg. Bujor, judeţul Galaţi. La această biserică au fost efectuate în ultimii ani ample lucrări de consolidare şi reparaţii capitale, printr-o metodă inedită, care a permis conservarea vechilor ziduri.

Începând din anul 2008, lăcaşul l-a primit drept ocrotitor şi pe Sf. Rafail de la Agapia Veche, originar din localitatea Bursucani, canonizat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la data de 5 martie 2008.

Cu acest prilej, Chiriarhul Dunării de Jos a binecuvântat şi lucrările realizate la Schitul Zimbru, dependent de Mănăstirea Adam, situat lângă localitatea Bursucani, cu hramul „Sf. M. Mc. Gheorghe” şi „Sf. Rafail de la Bursucani”.

De asemenea, la ceas de Vecernie, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a aşezat piatra de temelie şi a sfinţit locul pe care  se va ridica o nouă biserică în localitatea Drăguşeni, jud. Galaţi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook