Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Marţi, 5 aprilie a.c., în Sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu” din cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a avut loc susţinerea unui curs despre tradiţiile româneşti şi creştine la Sărbătoarea Floriilor şi la Praznicul Învierii Domnului.

Învitată să conferenţieze a fost dr. etnograf Angela Olariu, coordonatoarea Sectorului Tradiţii din cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Întâlnirea a fost organizată de către Departamentul de Teologie din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, în colaborare cu Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul din cadrul Centrului Eparhial al Dunării de Jos.

La eveniment au participat slujitori din administraţia eparhială, ppcc. părinţi protoierei însoţiţi de preoţii misionari din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, studenţi şi masteranzi teologi, precum şi elevi ai Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi.

Chiriarhul Dunării de Jos, prezent la eveniment, a felicitat pe toţi cei care s-au implicat în organizarea acestui curs. Acest lucru este deosebit de important pentru activitatea spiritual-culturală de la Dunărea de Jos, în contextul unei secularizări puternice, în care tradiţiile şi obiceiurile străbune sunt uitate sau înlăturate.

În cadrul întâlnirii s-a prezentat un film documentar despre tradiţiile şi obiceiurile poporului român la Duminica Floriilor şi Învierea Domnului.

De asemenea, la ceas de priveghere, doamna dr. etnograf Angela Olariu a conferenţiat pe aceeaşi temă, în cadrul întâlnirii organizate de Centrul de Studii Interdisciplinare „Sfântul Ioan Damaschin” din cadrul Centrul Eparhial al Dunării de Jos.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook