Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 5 aprilie 2011, în Sala „Episcop Chesarie Păunescu” din cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfăşurat concursul pentru ocuparea posturilor vacante de preot în mediul urban. La examen s-au prezentat 7 preoţi din judeţele Galaţi şi Brăila.

Programul a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite în Catedrala arhiepiscopală din Galaţi.

După partea liturgică a urmat examenul propriu-zis care a constat din două probe: proba scrisă şi proba orală.

În cuvântul său, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit candidaţilor despre importanţa şi misiunea preotului de a propovădui credinţa ortodoxă şi cuvântul Mântuitorului nostru Iisus Hristos atât credincioşilor de la sate, cât şi celor de la oraşe. Responsabilitatea şi amplitudinea misiunii preoţeşti la oraş este mult mai mare decât cea din mediul rural, datorită problemelor sociale, educaţionale şi economice cu care se confruntă credincioşii din mediul urban. Reîntoarcerea credincioşilor la adevăratele valori spiritual-culturale, trebuie realizată de preoţi în biserică şi nu numai, cu timp şi fără timp.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook