Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Joi, 7 aprilie 2011, la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galaţi a avut loc concertul pentru cor şi orchestră intitulat sugestiv „În vremea aceea...”, având ca teme Răstignirea şi Învierea Domnului. Evenimentul, găzduit de Arhiepiscopia Dunării de Jos, a fost organizat de Arhiepiscopia Tomisului, Universitatea „Ovidius”-Secţia Artă Sacră din Constanţa, Colegiul Naţional de arte „Regina Maria” din Constanţa, în colaborare cu Teatrul Muzical din Galaţi.

În deschidere au concertat corul Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, precum şi corul Departamentului de Teologie din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie a Universităţii „Dunărea de Jos”.

Sub orchestraţia maestrului prof. dr. Horaţiu Alexandrescu, au urcat pe scenă Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, Corul „Cantilena” al Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa, precum şi instrumentiştii de la Colegiul Naţional de Arte Constanţa.

La spectacol, alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos şi Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, au mai fost prezenţi membri ai Permanenţei Consiliului Eparhial, preoţi, studenţi teologi din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie a Universităţii „Dunărea de Jos”-Galaţi, elevi ai Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, precum şi iubitori de muzică şi spiritualitate românească.

În cuvântul de final, chiriarhul Dunării de Jos a mulţumit tuturor participanţilor şi organizatorilor pentru aceste emoţionante momente cultural-artistice.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook