Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Miercuri, 3 aprilie a.c., la Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galaţi a avut loc tradiţionalul eveniment liturgic şi misionar dedicat aniversării a 163 de ani de existenţă a Jandarmeriei Române.

În prezenţa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în Catedrala Dunării de Jos a fost săvârşită slujba de Te Deum, în cadrul căreia au fost înălţate rugăciuni de mulţumire şi invocare a ajutorului lui Dumnezeu asupra celor care veghează şi contribuie în mod substanţial la menţinerea ordinii publice şi a păcii sociale.

La eveniment au participat angajaţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi – Galaţi, în fruntea cărora s-a aflat domnul lt. col. Vasilică Dănuţ, inspector şef al Jandarmeriei Galaţi.

În cuvântul său, ÎPS Arhiepiscop Casian  apreciind buna cooperare între Biserică şi angajaţii acestei instituţii a arătat că  „este o tradiţie ca la Ziua Jandarmeriei de la Galaţi să ne întâlnim pentru rugăciune de mulţumire în Catedrala Arhiepiscopală care, până la construirea unei capele, este loc de întâlnire şi de rugăciune pentru toţi jandarmii. Legătura dintre ordinea spirituală şi cea socială  se arată şi în aceea că jandarmii, îainte de a fi slijitorii ordinii publice pe stradă sunt credincioşii dinamici şi respectaţi ai sfintei noastre Biserici!“.

La final, au fost oferite iconiţe tuturor jandarmilor participanţi.

***

Buna cooperare şi sprijinul acordat de-a lungul vremii de reprezentanţii Jandarmeriei cu prilejul marilor evenimente bisericeşti din municipiul Galaţi, precum şi cu ocazia procesiunilor, pelerinajelor, sfinţirilor sau a hramurilor de biserici şi mănăstiri din întreaga eparhie, au creat o strânsă legătură între această instituţie şi Biserică, lucru ce a determinat înfiinţarea în anul 2007, la iniţiativa ierarhului Dunării de Jos, a unui post de preot capelan, care să deservească şi să acorde asistenţă religioasă personalului din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi – Galaţi.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook