Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada 3-9 aprilie a.c., municipiul Galaţi a fost gazda Olimpiadei Naţionale de Limba Germană Modernă, la care au participat un număr de 185 elevi din 36 de judeţe ale ţării.

Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi în cooperare cu Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ din municipiu, sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale.

În cadrul competiţiei au fost evaluate cunoştinţele individuale de limba germană prin susţinerea unei probe scrise, dar şi capacitatea de lucru în echipă, prin lecturarea şi dramatizarea unor romane pentru adolescenţi.

Astăzi, 9 aprilie a.c, în Aula Magna a Universităţii „Dunărea de Jos“ a avut loc festivitatea de premiere a olimpicilor. La eveniment a fost prezent şi Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop dr. Casian Crăciun, care, printr-un cuvânt adresat tinerilor participanţi a deschis practic festivitatea de premiere.

Au urmat scurte alocuţiuni ale prof. dr. Sorin Giurumescu, inspector general pentru lb. germană modernă şi rusă în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, ale organizatorilor şi profesorilor invitaţi.

Tot astăzi, prin susţinerea unei probe speciale, a fost realizată selecţia celor mai buni olimpici pentru lotul naţional care va participa la Olimpiada Internaţională de Limba Germană Modernă de la Frankfurt din luna august 2014.

La final, tinerii olimpici au primit diplome, premii în cărţi, iar Arhiepiscopia Dunării de Jos le-a oferit iconiţe şi broşura „Gustaţi şi vedeţi că bun este Domnul“ în care sunt cuprinse povăţuiri pentru copii şi tineri privind sfintele Taine ale Spovedaniei şi Împărtăşaniei.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook