Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Mitropolia Munteniei și Dobrogei Arhiepiscopia Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

 

În Duminica Floriilor, în toate bisericile din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos a fost săvârşită Sfânta Liturghie.

La Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie, în prezenţa rugătoare a mulţimii credincioşilor.

În cadrul Sfintei Liturghii, pc diacon Gabriel Mugiu a fost hirotonit preot, iar tânărul teolog Daniel Stan a primit hirotonia întru diacon.

 

La slujbă au participat și persoanele cu dizabilităţi, aceasta fiind transpusă şi în limbaj mimico-gestual.

La momentul cuvenit, Chiriarhul Dunării de Jos a rostit rugăciunea de binecuvântare a salciei care ulterior, la sfârşitul slujbei, a fost oferită  atât tinerilor prezenţi îmbrăcaţi în autenticul port popular românesc, cât şi credincioşilor sosiţi în număr mare la Sfânta Liturghie.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit credincioşilor despre pelerinajul închinat Intrării Domnului în Ierusalim ca mod de pregătire a noastră pentru Săptămâna Patimilor şi Învierea Mântuitorului Iisus Hristos.

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook