Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, Denia Prohodului Domnului a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a sute de credincioşi.

La slujbă au participat şi un impresionant număr de jandarmi şi militari, alături de tinerii din cadrul Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi care, îmbrăcaţi în haine tradiţionale şi având în mâini făclii aprinse, au cântat împreună cu ceilalţi credincioşi la Denia Prohodului.

La sfârşitul Doxologiei, a avut loc tradiţionala procesiune în jurul Catedralei Arhiepiscopale, ce simbolizează ducerea spre mormânt a Mântuitorului. Au fost patru opriri şi la fiecare oprire a fost rostită o ectenie.

După procesiune, toţi credincioşii prezenţi au trecut pe sub Sfântul Epitaf la momentul reintrării în Catedrală, pentru continuarea Deniei Prohodului.

Deniile din Săptămâna Mare rememorează Sfintele şi mântuitoarele Patimi ale Mântuitorului Iisus Hristos. Prin cântare şi rugăciune, prin citirea pericopelor Evanghelice, prin meditaţie şi post, ne curăţim de păcate pentru a trăi cu bucurie Învierea Domnului şi Mântuitorului Iisus Hristos.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook