Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua Marelui Praznic al Învierii Domnului Iisus Hristos, la Penitenciarul de maximă siguranţă din Galaţi, preotul capelan Ovidiu Gafton a săvârşit slujba Vecerniei speciale pentru deţinuţii adunaţi în capela „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“, la finalul căreia s-a adăugat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Cu acest prilej, Chiriarhul a adresat un cald cuvânt părintesc persoanelor private de libertate prezente la acest moment de suflet desfăşurat în capela penitenciarului, încurajându-i şi îndemnându-i să-şi păstreze şi să trăiască cu bucurie credinţa în Hristos Cel Înviat din morţi, ca pe cel mai de preţ dar de la Dumnezeu.

În continuare, o parte din persoanele private de libertate, au susţinut un program de cântece pascale şi poezie creştină intitulat sugestiv „Învierea noastră cu Hristos“.

Totodată, a fost vernisată o microexpoziţie de icoane, metaniere şi obiecte artizanale realizate de o parte dintre persoanele private de libertate, care participă la programele cultural/educative şi atelirele de lucru organizate în capela instituției.

Acestea au devenit astăzi daruri de suflet pentru deţinuţii care nu sunt vizitaţi de nimeni sau care nu au acces la programele liturgice din perioada pascală.

După tradiţie, ierarhul  a împărţit iconiţe celor prezenţi, a ciocnit cu ei ouă roşii şi le-a oferit daruri pascale.

Programul a continuat cu vizitarea creştinilor şi creştinelor aflaţi în celulele penitenciarului pe care i-a binecuvântat cu mesajul „Hristos a înviat!“ şi cu care a ciocnit ouă roşii.

Această vizită face parte din programul tradiţional al chiriarhului locului din prima zi a Marelui Praznic al Învierii Domnului.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook