Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Urmând tradiţia ultimilor ani, în cea de a doua zi a slăvitului Praznic al Învierii Domnului, Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian s-a aflat în mijlocul credincioşilor din municipiul Brăila.

Ierarhul, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat slujba Sfintei Liturghii în Catedrala „Naşterea Domnului“, eveniment prilejuit şi de împlinirea a 28 de ani de la punerea pietrei de temelie a celui mai reprezentativ locaş de cult din Brăila.

La slujbă au participat copii şi tineri, profesori şi oameni de cultură, dar şi  credincioşi de toate vârstele şi din toate categoriile sociale, mulți dintre aceștia fiind împărtășiți cu Sfintele Taine.

La momentul chinonicului, corul mixt „Trison“ din municipiu a susţinut şi un concert de imne pascale.

La final, Chiriarhul a binecuvântat tradiţionalele prinoase pascale și agapa creștină oferită la cantina din cadrul Așezământului cultural și social-filantropic al parohiei.

Cu prilejul Sfintelor sărbători pascale, în cadrul unor ateliere de lucru, copiii din cadrul programului parohial „Hristos împărtășit copiilor“  au avut posibilitatea de a realiza icoane și de a vopsi și încondeia ouă.

Catedrala „Naşterea Domnului“ din municipiul Brăila se numără printre primele biserici ale cărei piatră de temelie a fost aşezată imediat după evenimentele din 1989, la data de 16 aprilie 1990, în ziua a doua a praznicului Învierii Domnului. După numeroase eforturi şi extraordinare investiţii financiare, la data de 26 decembrie 2005 s-a săvârşit slujba de binecuvântare a altarului catedralei brăilene, de către chiriarhul Dunării de Jos, ÎPS Părinte Casian.

Un important proiect aflat în derulare la această parohie îl reprezintă Aşezământul cultural şi social-filantropic, unde funcţionează o cantină la care servesc masa zilnic gratuit aproximativ 185 de persoane, o grădiniță, precum şi un magazin bisericesc cu obiecte de colportaj şi carte de zidire sufletească.

Din 27 noiembrie 2014, la Catedrala „Naşterea Domnului“ din Brăila fucţionează şi un punct de lucru al Agenţiei de Pelerinaj „Basilica Travel“ al Patriarhiei Române aşezat sub ocrotirea spirituală a Sfântului Cuvios Ioan Casian. Binecuvântarea şi inaugurarea sediului a fost săvârşită de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, în cadrul manifestărilor spirituale dedicate Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul oraşului Galaţi şi al României.

În prezent, în pronaosul catedralei din Brăila se execută lucrări de pictură în tehnica frescă.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook