Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Tot astăzi, la Teatrul „Maria Filotti“ din Brăila, în cadrul manifestărilor culturale, artistice și educaţionale organizate de Primăria Municipiului Brăila cu prilejul Sărbătorilor Pascale, a fost vernisată expoziţia de icoane, ouă încondeiate, broderii, obiecte tradiţionale şi aranjamente florale, intitulată „Lumină din Lumină“.

Obiecte expuse au fost realizate de copiii din cadrul Cercului de iconografie „Bucurie Sfântă“ de la parohia „Nașterea Domnului“ din Brăila, de elevi de la Liceul de Arte „Hariclea Darclee“ Brăila, de către deținuții din Penitenciarul Brăila și de lucrătorii din cadrul Atelierelor de Revitalizare a Textilelor Tradiționale Brăila.

La manifestarea culturală au participt oameni de cultură, profesori, istorici, oficialități locale și foarte mulți copii de la școlile brăilene.

Prezent la eveniment, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Părinte i-a binecuvânt  pe cei prezenți și a adresat un cuvânt de apreciere pentru efortul și împlicarea în realizarea unor astfel de evenimente culturale în anul Centenarului.

În continuare, corurile brăilene „Trison“, „Armonia“ și „Orfeus“ au susţinut în faţa auditoriului un impresionant concert de imne pascale.

La finalul manifestării de astăzi, în sala mare a teatrului brăilean, a fost prezentat filmul documentar „Preoții români - Jertfă și Rugăciune pentru Unire“, realizat de Trinitas TV.

Filmul documentar reunește mărturii, date istorice și interviruri în legătură cu rolul clericilor în timpul Primului Război Mondial. Alături de participarea efectivă în teatrele de operațiuni, preoții români ortodocși au derulat activități sociale, spirituale și umanitare în spatele frontului. Filmul aduce în prim plan o pagină de istorie mai puțin cunoscută publicului român, despre implicarea Bisericii în Primul Război Mondial, o pagină pe care o recuperăm cu toții în 2018, anul Centenarului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook