Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În seara zilei de 20 aprilie 2018, Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a fost gazda recitalului de excepţie „Pian la șase mâini.

Evenimentul, binecuvântat de către Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, reprezintă rodul unei frumoase cooperări dintre Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos şi Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard“ din Galaţi.

Concertul s-a desfăşurat în Salonul Principal al Muzeului Eparhial şi a fost susţinut de Ansamblul Trio Equilibrium“, alcătuit din pianistele Ioana Valentina Cojuharov, Mădălina Chiriac și Marta-Claudia Tudor, profesoare de pian la Colegiul Național de Muzică „George Enescu“ din București.

Programul recitalului a cuprins lucrări pentru pian la șase mâini, precum și transcripții după Henri Ravina, Carl Czerny, Barbara Arens, Serghei Rahmaninov, Maarten Smit, Leonard Gautier, Eugen Doga și Henri Hausser.

Concertul de pian s-a bucurat de un real succes, gălăţenii prezenţi la eveniment apreciind prestaţia de excepţie a celor trei tinere pianiste.

La final, artistele au primit din partea publicului îndelungate ropote de aplauze şi flori.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook