Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În zilele de 25 şi 26 aprilie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, a avut loc la Galaţi etapa eparhială a Concursului Național Cultural-Artistic „Unirea - libertate şi unitate.

Concursul desfăşurat în contextul „Anului omagial al unității de credință de neam şi al Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri“ în toate eparhiile Patriarhiei Române, a fost implementat în Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin Biroul de catehizare din cadrul Sectorului Cultural, în cele opt protopopiate ale eparhiei.

În după-amiaza zilei de 25 aprilie a.c., la Centrul eparhial din Galaţi, o comisie formată din profesori de la Universitatea „Dunărea de Jos şi de la două licee din municipiile Galaţi şi Brăila a jurizat proiectele înscrise în concurs, desemnând ocupanţii primelor trei locuri, conform criteriilor din metodologia de concurs.

Astăzi, 26 aprilie a.c., la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, a avut loc ceremonia de premiere a câştigătorilor locurilor I, II şi III de la nivelul fiecărui judeţ din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Prezent la eveniment, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi, le-a oferit binemeritatele premii şi i-a felicitat pentru implicarea activă în proiectele bisericii, dar şi pentru entuziasmul arătat de fiecare dată în frumoasele activităţi desfăşurate de parohii. 

În continuare, delegaţiile grupurilor catehetice de la mai multe parohii din cele două judeţe de la Dunăre, îmbrăcaţi în frumosul port tradiţional, au susţinut un program misionar şi cultural-artistic, în care au prezentat dansuri populare, au interpretat cântece şi au recitat poezii cu un frumos mesaj patriotic.

La hramul Catedralei Patriarhale din data de 21 mai a.c., câştigătorii primului loc la etapa eparhială vor reprezenta Arhiepiscopia Dunării de Jos la nivel naţional, unde îndrumătorii alături de copiii reprezentanți ai fiecărei parohii vor fi premiați de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook