Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Duminica videcării slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda a fost prăznuită la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi prin săvârşirea Sfintei Liturghii, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa reprezentanţilor Asociaţiei Persoanelor cu Handicap Locomotor din Galaţi şi a numeroşi credincioşi gălăţeni.

În cadrul Sfintei Liturghii, Chiriarhul Dunării de Jos a rostit rugăciuni speciale pentru vindecarea feluritelor boli şi neputinţe trupeşti.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a explicat înțelesurile evangheliei de astăzi, subliniind importanța înțelegerii stării de neputinţă și a datorieinoastrede a-i sprijini pe cei aflați în încercări, în suferinţă şi în boli.

„Mântuitorul Iisus Hristos ne arată că prin Înviere se trece la o nouă condiție de viață, o viață plină de sănătate sufletească și trupească, dorece viața subjugată este viața atinsă de boala sufletului, care aduce cu ea și boala trupului.

Darul de sănătate pe care îl avem de la Dumnezeu, după ce este pierdut se poate obține prin a cere ajutor de la Dumnezeu și de la oameni.

Dumnezeu așează în interiorul nostru speranța și credința în vindecare, care unite ne dăruiesc răbdarea, medicamentul cel mai valoros în boală și în suferință“.

La momentul cuvenit, mulți copii prezenți la slujbă, dar și credincioși cu disabilități, au fost împărtășiți cu Sfintele Taine.

În continuarea, prin contribuţia Centrului Eparhial, în parcul Reședinței Arhiepiscopale a avut loc o acţiune pastoral-misionară şi social-filantropică dedicată persoanelor cu deficienţe locomotorii, prin care 20 de persoane din cadrul Asociaţiei Persoanelor cu Handicap „Sporting Club“ din municipiul Galaţi au participat la o agapă tradiţională și le-au fost dăruite pachete cu alimente de primă necesitate în valoare de 1.000 lei.

La eveniment au participat şi 15 voluntari din cadrul cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie și de la Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe Române”, filiala Galați, care i-au ajutat pe cei cu disabilităţi.

Asociaţia Persoanelor cu Handicap „Sporting Club“ Galaţi este o organizaţie neguvernamentală, apolitică şi umanitară, înfiinţată în anul 1992, la iniţiativa unui grup de persoane cu handicap fizic hotărât să apere drepturile persoanelor cu dizabilităţi prevăzute în legislaţia română şi europeană, precum şi în alte documente programatice.

Asociaţia numără astăzi peste 600 de membri.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook