Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În conformitate cu programele social-filantropice eparhiale desfăşurate în perioada Postului Mare, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în Protoieria Covurlui din judeţul Galaţi, a avut loc astăzi, 1 aprilie, o activitate misionară şi social-filantropică pentru persoanele aflate în îngrijire în cadrul Centrului Medico-Social din localitatea Pechea.

Programul a debutat cu vizitarea unei expoziţii tematice despre satul din Câmpia Covurluiului, cu exponate realizate de copiii participanţi la Programul Naţional Catehetic „Hristos, sufletul satului meu“, cu poze vechi de la diverse evenimente zonă şi portrete ale câtorva bătrâni din localitatea Pechea. Întregul ansamblu expoziţionala a fost organizat de părintele Cătălin Vătafu în biserica nouă a parohiei, aflată în imediata apropiere a Centrului Medico-Social din Pechea. 

În continuare, în curtea interioară a Centrului Medico-Social, preoţii protopopiatului Covurlui au săvârşit Taina Sfântului Maslu la care au participat cadrele medicale din cadrul acestei instituţii, cei 85 de asistaţi, precum şi numeroşi credincioşi din localitate.

După slujbă, a fost organizată o amplă activitate de binefacere în cadrul acestei instituţii de asistenţă medicală şi socială, prin donarea unui număr de 30 de dulapuri pentru haine, în completarea celor 60 de dulapuri donate în anii trecuţi, la care s-au adăugat câte 90 de seturi de lenjerii pentru paturi, pături, prosoape şi alte produse, valoarea acestor ajutoare totalizând suma de 12.000 de lei.

Această milostenie a putut fi realizată prin sprijinul material venit din partea parohiilor din protopopiatul Covurlui.

Preoţii au încheiat activitatea de astăzi prin vizitarea celor internaţi la camerele lor, unde i-au binecuvântat, i-au uns cu untdelemn sfinţit şi le-au oferit darurile special pregătite pentru ei.

Activităţile de la acest Centrul social sunt o prelungire a acţiunilor social-filantropice desfăşurate în Duminica Sfintei Cruci în Arhiepiscopia Dunării de Jos şi sunt exemplul de iubire milostivă faţă de semenii noştri care au nevoie de ajutor.

***

Aflat în subordinea Primăriei Galaţi, Centrul Medico-Social din localitatea Pechea şi-a început activitatea în anul 2005 prin transformarea Spitalului Pechea în Centru cu profil medico-social.

În prezent, în cadrul acestei instituţii sunt asistate 85 de persoane ce provin din medii sociale defavorizate, rămase fără locuinţă şi care au nevoie de asistenţă medicală, cazare şi hrană pe perioadă nedeterminată.

În curtea acestui centru, prin grija Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în anul 2008, s-a pus temelia bisericii cu hramul „Sf. M. Mc Pantelimon“ şi a luat fiinţă parohia aflată sub acelaşi ocrotitor care slujeşte nevoilor celor internaţi aici, atât din punct de vedere social cât şi liturgic şi misionar.

Programul cadru al anului 2022

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook