Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 8 aprilie, la sediul Protoieriei Galaţi s-a desfăşurat, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial la care au participat şi preoţii din parohiile şi capelele municipiului Galaţi.

Evenimentul a debutat cu săvârşirea de către preoţii misionari protopopeşti a Sfintei Liturghii a darurilor mai înainte sfinţite în biserica „Sfântul Nicolae“ din Galaţi, situată în vecinătatea sediului administrativ al Protoieriei Galaţi şi a continuat cu un cuvânt duhovnicesc al Înaltpreasfinţitului Părinte Casian adresat slujitorilor prezenţi, în care a subliniat frumuseţea trăirii în comuniunea euharistică, din care permanent izvorăşte şi sporeşte lucrarea misionară şi social-filantropică în comunitate.

În continuare, ierarhul a oferit preoţilor din cadrul acestui protopopiat Sfântul şi Marele Mir, atât de necesar în slujirea pastoral-misionară de la parohii.

Şedinţa propriu-zisă s-a desfăşurat în sala de conferinţe a Protoieriei Galaţi şi a fost prezidată de chiriarhul Dunării de Jos, care, în deschidere a prezentat mai multe volume apărute la diverse edituri din ţară şi care pot constitui surse foarte bune de informare şi de zidire sufletească, atât pentru slujitorii Sfintelor Altare, cât şi pentru credincioşii păstoriţi de aceştia.

În cadrul şedinţei au fost prezenţi şi doi reprezentanţi al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, care au prezentat măsurile esenţiale pentru prevenirea şi stingerea incendiilor, precum şi pentru protecţia persoanelor participante în număr foarte mare la manifestările prilejuite de marile sărbători creştine.

Totodată, cei doi invitaţi au transmis şi un mesaj de mulţumire din partea conducerii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi pentru cooperarea exemplară de care au dat dovadă preoţii şi personalul angajat de la parohii. 

În cea de-a doua parte a întâlnirii, au fost discutate aspecte legate de pregătirea şi buna organizare a pelerinajul de Florii, care se va desfăşura în ziua de 20 aprilie, în ajunul sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim.

La acest mare pelerinaj vor participa copiii de la grupele catehetice ale bisericilor, elevi din şcoli şi licee, seminariştii, studenţii teologi, alţi tineri implicaţi în activităţi şi proiecte bisericeşti, familii tinere cu copii, credincioşi maturi şi vârstnici, precum şi alte persoane dornice a se alătura acestei manifestări.

De asemenea, au fost stabilite mai multe obiective ce au în vedere implementarea unor programe social-filantropice din perioada imediat următoare. 

La final, au fost adresate mulţumiri preoţilor pentru sprijinirea bunei desfăşurări a activităţilor şi programelor bisericeşti din această perioadă pregătitoare pentru marele praznic al Învierii Domnului.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook