Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În preajma marilor sărbători creştine, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopia Dunării de Jos prin Sectorul social-filantropic al Centrului eparhial, cele 8 protopopiate şi parohiile din cuprinsul eparhiei derulează ample programe filantropice, îndreptate cu precădere spre familiile cu mulţi copii sau spre persoanele defavorizate şi marginalizate social.

În acest context, în perioada 18 - 24 aprilie a.c., în Eparhia Dunării de Jos se desfăşoară programul „Ne înnoim de Sfintele Paşti“, constituit din două componente: cumpărarea unor articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru 474 de copii din municipiile Galaţi şi Brăila, care provin din familii nevoiaşe, cu mai mult de 3 copii şi oferirea unor kituri cu produse de igienă, unui număr de 1575 de copii, proveniţi din familii aflate în evidenţele sociale ale parohiilor din mediul rural.

Pe baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Dunării de Jos şi magazinele Selgros Cash & Carry din Galaţi şi Brăila, într-o primă fază au fost realizate cele 474 de tichete valorice pentru articolele vestimentare, de câte 150 lei/tichet, după care au fost pregătite cele 1575 de sacoşe cu produse de igienă, atât personală, cât şi casnică.

Astăzi, programul social-filantropic s-a desfăşurat în municipiul Galaţi, unde 295 de copii au primit tichetele valorice pentru achiziţia de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Însoţiţi de preoţii din parohiile de care ei aparţin şi de părinţii lor, copiii au venit la Magazinul Selgros din Galaţi, unde, pe baza tichetelor oferite de Arhiepiscopie, şi-au achiziţionat articole de îmbrăcăminte şi de încălţăminte noi, alese chiar de ei.

Bucuria a fost mare, întrucât copiii şi-au ales produsele dorite, iar mulţi dintre aceşti beneficiari nu au avut până în prezent posibilitatea de a ajunge pentru cumpărături într-un astfel de magazin.

Tot astăzi au fost pregătite şi distribuite către protoierii cele 1575 de sacoşe cu produse de igienă, pentru ca, începând de luni, 22 aprilie, preoţii să poată oferi aceste daruri familiilor cu mulţi copii din parohiile de la sate.

Prin acest program sunt sprijinite 2049 de persoane, valoarea totală a ajutoarelor ridicându-se la suma de 150.000 lei.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook