Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica Floriilor, în toate bisericile din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos a fost săvârşită Sfânta Liturghie.

La Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie, în prezenţa rugătoare a mulţimii credincioşilor.

Și în această duminică, răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de corul mixt al Catedralei Arhiepiscopale.

De la începutul Postului Mare, prin grija și sprijinul femeilor din cadrul Societății Naționale a Femeilor Ortodoxe Române, filiala Galați, în fiecare duminică au fost aduși la slujba Sfintei Liturghii de la Catedrală câte 20 de copii cu autism, membri ai „Centrului de zi pentru copii cu autism“ din Galați.

Ca și în duminicile anterioare, la momentul cuvenit, copiii speciali din comunitatea gălățeană, împreună cu alți copii și mulți credincioși au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit credincioşilor despre pelerinajul închinat Intrării Domnului în Ierusalim ca mod de pregătire a noastră pentru săptămâna Patimilor şi Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, arătând totodată că prezenţa tinerilor în număr așa de mare, atât la pelerinaj, cât şi astăzi la Sfânta Liturghie, este un semn de speranţă şi o manifestare plenară a dragostei creştine în interiorul Bisericii.

Îndemnul de astăzi al Părintelui Arhiepiscop a fost ca în perioada următoare să încercăm să înmulțim rugăciunea, pocaința și faptele bune, iar prin acestea să ne putem curăți sufletele pentru a primi lumina Sfintei Învieri.

De asemenea, chiriarhul Dunării de Jos a amitit credincioșilor prezenți la slujbă programul liturgic și duhovnicesc din Săptâmâna Mare care va culmina cu Praznicul Învierii Domnului, explicând totodată însemnătatea fiecărei denii ce urmează a se săvârși din această seară.

La sfârşitul slujbei, Părintele Arhiepiscop a rostit rugăciunea de binecuvântare a stâlpărilor, care ulterior, pe esplanada Catedralei, au fost oferite credincioşilor sosiţi în număr mare la Sfânta Liturghie.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook