Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua Marelui Praznic al Învierii Domnului Iisus Hristos, la Penitenciarul de maximă siguranţă din Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos împreună cu preotul capelan Ovidiu Gafton a săvârşit slujba Vecerniei speciale pentru deţinuţii adunaţi în capela „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“.

Cu acest prilej, chiriarhul Dunării de Jos a adresat un cald cuvânt părintesc persoanelor private de libertate prezente la acest moment de suflet desfăşurat în capela penitenciarului, încurajându-i şi îndemnându-i să-şi păstreze şi să trăiască cu bucurie credinţa în Hristos Cel Înviat din morţi și, fiecare în parte, să fie lumină pentru cei din jur.

În continuare, o parte din persoanele private de libertate, împreună cu elevi de la Școala Gimnazială „Sf. Apostoli Petru și Pavel“ din municipiul Galați, au susţinut un program de cântece pascale şi poezie creştină intitulat sugestiv „Învierea noastră cu Hristos“.

După tradiţie, ierarhul  a împărţit daruri pascale celor prezenţi, a ciocnit cu ei ouă roşii şi i-a întărit duhovnicește în această mare zi a creștinătății.

Cu sprijinul parohiei „Sfânta Treime“ – Filești, au fost oferite deținuților și 50 de pachete cu produse de igienă personală.

Programul a continuat cu vizitarea de către Părintele Arhiepiscopa creştinilor şi creştinelor în celulele penitenciarului, pentru a le aduce tuturor bucuria Învierii, a-i binecuvânta şi a ciocni cu aceștia ouă roşii.

Această vizită face parte din programul tradiţional al chiriarhului locului din prima zi a Marelui Praznic al Învierii Domnului.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook