Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, în toată perioada stării de urgenţă provocată de răspândirea virusului SARS-CoV-2, pe lângă alte ajutoare de mare necesitate acordate spitalelor, Aşezămintele sociale oferă hrană caldă şi alimente neperisabile persoanelor nevoiaşe, persoanelor aflate în carantină sau în izolare la domiciliu şi celor care se luptă pentru limitarea şi stoparea acestei epidemii.

O astfel de activitate s-a desfăşura astăzi, 4 aprilie, la Cantina socială „Sfântul Nicolae“ din cadrul Centrului Eparhial, unde au primit hrană caldă 50 de persoane nevoiaşe, 20 de angajaţi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi şi 50 de persoane aflate în carantină instituţionalizată în Galaţi.

Această Cantină socială oferă hrană zilnic, în sistem catering, potrivit normelor legale în vigoare, unui număr de 120 persoane.

Aparatura şi dotarea cantinei sociale au fost achiziționate special pentru a face față numărului mai mare de asistați, hrana fiind preparată de un bucătar şi de două ajutoare de bucătar.

Asistații au fost selectați prin anchete sociale, fiind periodic vizitați de către personal specializat care urmăreşte nivelul de trai şi evoluția socială a acestora.

Sursele de finanţare provin din fondurile proprii ale Centrului Eparhial şi din sponsorizări.

⁕⁕⁕

Cantina socială „Sfântul Ierarh Nicolae“ a luat ființă în anul 1998 în cadrul Centrului Eparhial din Galați.

Deschiderea acesteia a însemnat un ajutor oferit în special celor ce se adresau Biroului de Asistenţă Socială, devenind un exemplu de activitate pentru toţi slujitorii Eparhiei Dunării de Jos de a sprijini persoanele aflate în risc social.

Întrucât nevoia de a ajuta cât mai multe persoane a crescut, în anul 2002, au început lucrările de construcţie la noul aşezământ social, care cuprinde la demisol o cantina socială compusă din bucătărie utilată, sală de pregătire a alimentelor, săli de servire a mesei, magazii şi grupuri sanitare, la parter camere pentru cazarea pelerinilor, la etajul I o sală de şedinţe şi la ultimul nivel o capelă închinată „Sf. Ioan Gură de Aur“.

În luna mai a anului 2006, noua cantină socială a început să ofere serviciile de oferire a mesei, potrivit standardelor legale în vigoare, obţinându-se aprobările de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică, a Direcţiei Sanitar - Veterinare, Direcţiei de Mediu, precum şi acreditarea din partea Ministerului Munci Protecţiei Sociale şi Familiei.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook