Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Dată fiind situația creată de noul coronavirus, în această săptămână s-au desfășurat acțiuni filantropice în mai multe parohii din cadrul Protopopiatului Făurei, judeţul Brăila.
Preoții, ajutați de voluntari și membrii consiliilor și comitetelor parohiale, au acordat sprijin familiilor cu mulți copii și enoriașilor cu situații precare din punct de vedere financiar.

Astfel, Parohia Ianca I a distribuit la Spitalul orășenesc și Azilul de bătrâni din localitate, 30 de pachete cu kituri sanitare și 20 de pachete cu alimente în valoare de 500 de lei, din donațiile enoriașilor.

De asemenea, Parohia Ortodoxă Română „Sf. Nectarie“ – Coslada (Spania), prin grija părintelui George Cimpoca, a donat pentru o familie cu 7 copii din Ianca, o vacă și nutreț, iar pentru o altă familie, cu 5 copii, un aragaz cu butelie, frigider și maşină de spălat, în valoare totală de 4500 lei.

Parohia Ianca II a oferit în cursul acestei săptămâni, pentru 6 persoane vârstnice, pachete cu alimente, iar 10 kituri sanitare au ajuns la familii cu mulți copii. Şi la Azilul de bătrâni din localitate, 23 de asistați au primit produse igienico-sanitare. Valoarea totală a ajutoarelor este de 540 lei.

În cadrul aceluiași protopopiat, la Parohia Movila Miresii, 3 familii nevoiașe au beneficiat de alimente în valoare de 300 lei.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Programul cadru al anului 2022

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook