Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Răspunzând îndemnului Mântuitorului de a slujii aproapelui nostru mai ales atunci când se află în nevoie, parohiile Movila Miresii și Mohreanu din judeţul Brăila au organizat săptămâna aceasta acțiuni filantropice pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile.

Preotul Tănase Vasile Leonard de la parohia Mohreanu a venit în sprijinul credincioşilor săi ajutându-i duhovniceşte prin pomenirea acestora la sfintele slujbe ale bisericii şi oferindu-le alimente şi produse neperisabile pentru a depăşi mai uşor perioada de izolare impusă de noul coronavirus. Astfel, în ziua de 06 aprilie, un număr de 10 persoane vârstnice din cadrul parohiei au fost ajutate cu câte un pachet de alimente care a cuprins, pe lângă orez, zahăr, făina, drojdie, ulei, pâine şi dulciuri - în valoare totală de 150 lei, şi câte o punguţă cu anafură.

Credincioşii au mulţumit pentru sprijin şi au solicitat să fie pomeniţi în continuare la Sfânta Proscomidie.

În data de 5 aprilie a.c., în Parohia Movila Miresii, s-a desfășurat o acțiune social-filantropică pentru 10 familii cu o situație financiară precară, care au primit din partea parohiei pachete cu alimente și produse igienico-sanitare, prin implicarea femeilor din Comitetul parohial și a voluntarilor. Pachetele cu alimente au conţinut ulei, orez, zahăr, făină, paste, fidea, fasole, pateuri, bulion, mălai ş.a., valoarea lor ridicându-se la suma de 800 lei.

Aceste acțiuni au adus bucurie și mângâiere duhovnicească în rândul credincioșilor, simțind astfel că Biserica este aproape de ei în aceste momente dificile, atât prin rugăciunile care se sâvârșesc neîncetat în sfintele locașuri, cât și prin activitățile de binefacere.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook