Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În contextul actual, când tot mai mulți oameni au nevoie de ajutor spiritual și material, preoții și voluntarii din cadrul protopopiatului Nicorești s-au implicat în mai multe activități social-filantropice  pentru a fi alături de cei singuri și neajutorați.

Familii cu mulți copii, bătrâni şi bolnavi au fost vizitaţi de preoți și voluntari, pentru  a reuși să treacă mai ușor peste situația creată de pandemia cu coronavirus.

Astfel, în zona Nicorești au fost ajutate 20 familii cu alimente,  produse igienico-sanitare în valoare de 900 lei de către preoții din zonă.

În Parohia Tecucel, cinci familii au fost ajutate cu produse alimentare  și igienico-saitare în valoare de 460 lei.

De asemenea, în Parohia Ghidigeni au fost ajutate 20 familii cu alimente și produse igienico-sanitare în valoare de 965 lei.

O implicare deosebită a fost și din partea Parohiei Țepu de Jos, care a ajutat zece familii cu pachete alimentare și igienico-sanitare în valoare de 765 lei. În Parohia Priponești, preotul și organismele

parohiale au distribuit alimente și produse igieenico-sanitare în valoare de 965 lei.

O implicare deosebită a avut Parohia Fântâni în colaborare cu Protoieria Nicorești, care au dăruit măști de protecție, mănuși și dezinfectant la Spitalul de Pediatrie din Tecuci, în valoare de 2000 lei.

De asemenea, au primit măști, mănuși și dezinfectant, din partea Protoieriei Nicorești, maicile de la Mănăstirea ”Sfânta Treime” din Buciumeni.

Toți preoții au împărțit pungulițe cu anaforă și sticluțe cu agheasmă bătrânilor și bolnavilor în parohiile unde slujesc.

Valoarea totală a ajutoarelor oferite în protopopiatul Nicorești, la începutul lunii aprilie, se ridică la suma de 6255 lei.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook