Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Casian, la Centrul multifuncțional de servicii sociale „Speranțe pentru vârsta a III-a” de la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Galați, din anul 2008 şi până în prezent este desfăşurată o activitate social-filantropică deosebită pentru 60 de persoane vârnice, în colaborare cu Primăria Municipiului Galaţi.

Serviciile oferite de către acest Centru social constau în oferirea unor servicii complexe de consiliere psihologică, consiliere socială, activităţi recreative la sala de club, servirea unei mese calde în fiecare zi lucrătoare, spălătorie şi călcătorie lenjerie, îngrijire a persoanelor vârstnice nedeplasabile la domiciliul acestora, supravegherea stării de sănătate şi nu în ultimul rând, servicii de consiliere şi suport religios.

Capacitatea Centrului este pentru 60 de vârstnici, dintre care 30 frecventează zilnic centrul pentru a beneficia de serviciile sociale, iar 30 sunt îngrijiţi la domiciliu. Buna funcţionare a acestui aşezământ social este asigurată de 7 angajaţi.

Având în vedere situația de criză în care se află țara noastră din cauza virusului SARS CoV-2, activitatea centrului se desfășoară în condițiile impuse de starea de urgență, cu respectarea normelor legale în vigoare.

Cei 30 de asistați deplasabili ai centrului primesc în fiecare zi pachete cu alimente neperisabile, în cuantumul normei de hrană zilnică stabilită pentru tot anul, își gătesc singuri și sunt informați telefonic, prin serviciul de consiliere socio-psihologică, despre cum trebuie să se comporte în aceste zile de criză.

Ceilaţi 30 de asistați nedeplasabili, primesc ajutorul îngrijitorilor la domiciliu, prin oferirea de diverse servicii de cumpărare de medicamente, alimente și igienizarea locuinței. Pentru că vârstnicii nedeplasabili nu părăsesc locuința decât în situații excepționale, aceștia sunt consiliați tot telefonic, primesc suport emoțional, informații legate de situația şi riscul îmbolnăvirii cu acest virusul SARS CoV-2, și bineînțeles, primesc pachet cu alimente neperisabile și produse igienico-sanitare.

Toate centrele şi aşezămintele sociale din Eparhia Dunării de Jos oferă constant ajutoare persoanelor nevoiaşe, vârstnicilor, copiilor şi familiior cu situaţii materiale precare.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook