Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Duminica, 4 aprilie, la Resedința Patriarhala din Bucuresti, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Parinte Daniel i-a premiat pe presedintii tuturor filialelor ASCOR din tara, dupa ce, cu o zi inainte, in aula Facultatii „Justinian Patriarhul” din Bucuresti, au participat la 2 zile de lucrari intense si fructuoase ale Consiliului Național, acesta fiind forul decizional superior ASCOR.

La acest eveniment desfasurat la Resedinta Patriarhala a fost prezent si presedintele nostru, dl Codrut Mirica, care a primit diploma pentru merite deosebite in promovarea si sustinerea valorilor crestine, a familiei si a filantropiei, in semn de pretuire si recunostinta, precum si o medalie.

Patriarhul Romaniei i-a felicitat pe cei prezenti, exprimandu-si speranta ca toate activitatile ASCOR, de anul trecut, propuse pentru marcarea a 30 de ani de activitate a asociatiei, amanate din cauza pandemiei, se vor realiza anul acesta. „Activitatile de anul trecut care au fost amanate din cauza pandemiei se vor realiza cu speranta anul acesta. Va felicitam si in mod deosebit va multumim pentru activitatile culturale, educationale si misionare pe care le desfasurati, dar si pentru campaniile de donare de sange care am inteles ca vor continua”, a spus Preafericirea Sa.

Totodata, presedintii filialelor ASCOR au fost felicitati de Preafericirea Sa pentru initiativa de a pariticipa la manifestarile pe care Syndesmos le va vorganiza in Polonia, dar si ale celor de la Nepsis Franta.

La final toti presedintii au primit din partea Patriarhului Romaniei cartea „Pomenirea celor adormiti in Domnul. Mic catehism liturgic”, semnata de pr. prof. dr. Nicolae D. Necula, si albumul „Diaspora Bisericii Ortodoxe Romane”, lucrari aparute anul acesta la Editura BASILICA a Patriarhiei Romane.

Biroul de Presa ASCOR Galati

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook