Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cadrul programelor social-filantropice eparhiale desfăşurate în perioada Postului Mare, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în Protopopiatul Covurlui din judeţul Galaţi, a avut loc astăzi, 8 aprilie 2021, o activitate misionară şi social-filantropică îndreptată către persoanele fără de adăpost asistate la Centrul Medico-Social din localitatea Pechea, precum şi pentru personalul care se ocupă de îngrijirea acestor semeni nevoiaşi.

Activitatea de ajutorare a cadrelor medicale, a personalului auxiliar şi a persoanelor internate în această instituţie de asistenţă medicală şi socială din judeţul Galaţi a constat în oferirea de produse de igienă şi materiale de curăţenie, măşti de protecţie, lenjerii de pat şi cărţi de rugăciune.

Ajutoarele oferite acestei unităţi medico-sociale au fost în valoare de 10.000 lei şi au provenit din contribuţia materială a Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi a parohiilor din cuprinsul protopopiatului Covurlui.

După ce darurile au fost pregătite de preoţii şi voluntarii implicaţi în organizarea şi desfăşurarea acestei activităţi, acestea au fost transportate la sediul Centrului Medico-Social din localitatea Pechea, unde au fost preluate de reprezentanţii instituţiei beneficiare şi distribuite celor 85 de asistaţi, potrivit nevoilor curente.

Orice ajutor oferit în această perioadă dificilă prin care trecem este binevenit, mai ales acolo unde sunt oameni aflaţi în suferinţă, iar posibilităţile materiale sunt reduse.

Activităţile de la acest Centru social sunt o prelungire a acţiunilor social-filantropice desfăşurate în Duminica Sfintei Cruci în Arhiepiscopia Dunării de Jos şi sunt exemplul de iubire milostivă faţă de semenii noştri care au nevoie de ajutor.

***

Aflat în subordinea Primăriei Galaţi, Centrul Medico-Social din localitatea Pechea şi-a început activitatea în anul 2005 prin transformarea Spitalului Pechea în Centru cu profil medico-social.

În prezent, în cadrul acestei instituţii sunt asistate 85 de persoane ce provin din medii sociale defavorizate, rămase fără locuinţă şi care au nevoie de asistenţă medicală, cazare şi hrană pe perioadă nedeterminată.

Prin grija Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în curtea acestui centru, în anul 2008, a fost înfiinţată Parohia Pechea 4 şi a fost pusă temelia bisericii cu hramul „Sf. M. Mc Pantelimon“ care slujeşte nevoilor celor internaţi aici, atât din punct de vedere social cât şi liturgic şi misionar.

Noua biserică a fost sfinţită de chiriarhul Dunării de Jos în anul 2020, în ziua de prăznuire a Intrării în biserică a Maicii Domnului.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook