Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În preajma marilor sărbători creştine, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin Sectorul social-filantropic al Centrului eparhial, cele 8 protopopiate şi parohiile din cuprinsul eparhiei, derulează ample programe filantropice, îndreptate cu precădere spre familiile cu mulţi copii, bătrânii nevoiaşi sau persoanele defavorizate şi marginalizate social.

Anul acesta, programul eparhial devenit tradiţie şi denumit sugestiv „Ne înnoim de Sfintele Paşti“ se axează pe oferirea de sprijin spiritual şi material instituţiilor medicale şi de asistenţă socială, precum şi persoanelor cu posibilităţi materiale reduse din cele două judeţe ale Eparhiei Dunării de Jos, Galaţi şi Brăila.

Prin acest program, aproximativ 2000 persoane beneficiază de sprijin din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Astăzi, 13 aprilie 2021, preoţi de la Centrul eparihial şi din cadrul protopopiatului Tecuci împreună cu tineri voluntari au oferit ajutoare cadrelor medicale, personalului auxiliar şi pacienţilor de la Spitalul din localitatea Ivești, judeţul Galaţi şi copiilor din cadrul Centrului de reabilitare şi reintegrare socială a copilului cu handicap - Casa „David Austin“ - Munteni, judeţul Galaţi.

Luând act de nevoile urgente ale acestor două instituţii de asistenţă medicală şi socială din judeţul Galaţi, preoţii au oferit produse de igienă şi materiale de curăţenie, măşti de protecţie, mănuşi chirurgicale, lenjerii de pat, pătruri, mobilier, alimente, jucării, articole vestimentare, icoane şi cărţi de rugăciune.

După ce darurile au fost pregătite special de preoţii şi voluntarii implicaţi în organizarea şi desfăşurarea acestei activităţi, acestea au fost transportate la sediul instituţiilor beneficiare şi distribuite potrivit nevoilor curente.

Prima oprire cu darurile pregătite special a fost la Spitalul din localitatea Iveşti.

În această unitatea spitalicească, pe lângă peroanele care vin în ambulatoriu pentru diagnosticarea şi tratarea diverselor afecţiuni, mai sunt internaţi și asistaţi zilnic alte 20 de persoane bolnave, în vârstă şi fără aparținători, care locuiesc permanent în cadrul instituţiei medicale şi pentru care orice ajutor este binevenit.

Aceste persoane primesc periodic alimente, îmbrăcăminte, medicamente, cărţi de rugăciune şi asistenţă duhovnivească din partea parohiilor din cadrul protopopiatului Tecuci.

 

În aceeași zi, preoţii au oferit daruri Centrului de reabilitare şi reintegrare socială a copilului cu handicap - Casa „David Austin“ din localitatea Ţigăneşti, comuna Munteni, judeţul Galaţi.

Angajaţii şi cei 40 de copii asistaţi s-au bucurat de vizita şi darurile aduse cu mare dragoste şi disponibilitate de preoţi.

În acest centru social sunt îngrijiţi copii şi tineri cu handicap mental, şcolarizaţi în unităţi de învătamant special, separaţi temporar sau definitiv de părinţii lor, ca urmare a stabilirii, în condiţiile legii, a măsurii plasamentului în acest tip de serviciu social.

Copiii primesc în acest centru servicii de tip residenţial, servicii de reabilitare şi recuperare, consiliere psihologică, asistenţă medicală şi îngrijire.

Ajutoarele oferite astăzi celor 60 de beneficiari vârstnici şi copii, au fost în valoare de 8.000 lei şi au provenit din contribuţia materială a Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi a parohiilor din cuprinsul protopopiatului Tecuci.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook