Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cadrul programelor social-filantropice eparhiale desfăşurate în perioada Postului Mare, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în Protopopiatul Însurăţei din judeţul Brăila,a avut loc astăzi, 22 aprilie 2021, o activitate social-filantropică îndreptată către Centrul de îngrijire şi asistenţă a persoanelor adulte cu handicap din localitatea Bărăganu, judeţul Brăila, precum şi pentru 10 familii nevoiaşe cu mulţi copii din localităţile Bărăganu şi Radu Vodă.

Activitatea de astăzi face parte din programul eparhial „Ne înnoim de Sfintele Paşti“, care se axează anul acesta pe oferirea de sprijin spiritual şi material instituţiilor medicale şi de asistenţă socială, precum şi persoanelor cu posibilităţi materiale reduse din judeţele Galaţi şi Brăila.

Acţiunea de ajutorare a cadrelor medicale, a personalului auxiliar şi a persoanelor internate în această instituţie de asistenţă socială din judeţul Brăila şi a familiilor nevoiaşe a constat în oferirea de produse de igienă şi materiale de curăţenie, măşti de protecţie, fructe şi alte daruri.

După ce darurile au fost pregătite de preoţii şi voluntarii implicaţi în organizarea şi desfăşurarea acestei activităţi, acestea au fost transportate la sediul Centrului social din localitatea Bărăganu, unde au fost preluate de reprezentanţii instituţiei beneficiare şi distribuite celor 52 de asistaţi, potrivit nevoilor curente.

În aceeași zi, preoţii au oferit daruri şi la 10 familii cu mulţi copii din localităţile Bărăganu şi Radu Vodă, judeţul Brăila.

Atât personalul angajat al acestei instituţii de ocrotire socială, cât şi cele 10 familii nevoiaşe s-au bucurat de vizita slujitorilor bisericiişi au mulţumit pentru grija permanentă şi darurile oferite în această perioadă premergătoare sfintelor sărbători ale Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Ajutoarele oferite astăzi au fost în valoare de 5.000 lei şi au provenit din contribuţia materială a Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi a Protopopiatului Însurăţei.

Orice ajutor oferit în această perioadă dificilă prin care trecem constituie un sprijin real, necesar şi aşteptat mai ales acolo unde sunt oameni aflaţi în suferinţă, iar posibilităţile materiale sunt reduse.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook