Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica Floriilor, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nicolae“ din municipiul Galaţi.

La slujba arhierească au fost prezenţi numeroşi credincioşi din oraşul de la Dunăre, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul mixt al Catedralei Arhiepiscopale.

În cadrul slujbei, cucernicul diacon Radian Cosmin Spânu a primit darul preoţiei pe seama bisericii cu hramul „Sf. Ierarh Nicolae şi Sf. Cuv. Mc. Dometie Persul“ din localitatea Târlele Filiu, protopopiatul Făurei, judeţul Brăila, iar tânărul Alexandru George Rouă a fost hirotonit întru diacon.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit credincioșilor despre sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim ca mod de pregătire a noastră pentru săptămâna Sfintelor Pătimiri şi Marele Praznic al Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Îndemnul de astăzi al Părintelui Arhiepiscop a fost ca în perioada următoare, densă din punct de vedere al slujbelor săvârșite în Biserică, să încercăm să înmulțim fiecare rugăciunea, pocăința și faptele bune, iar prin acestea să ne putem curăți sufletele pentru a primi lumina Sfintei Învieri.

De asemenea, chiriarhul Dunării de Jos a amintit programul liturgic și duhovnicesc din Săptămâna Mare care va culmina cu Praznicul Învierii Domnului.

La momentul cuvenit, mulţi credincioși și copii prezenţi la slujbă au fost împărtăşiţi de chiriarhul Dunării de Jos cu Sfintele Taine.

La sfârşitul slujbei, ierarhul Dunării de Jos a rostit rugăciunea de binecuvântare a stâlpărilor, care ulterior au fost oferite credincioşilor pe esplanada Catedralei.

Pr. Rareş Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook