Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ajunul prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Casian, parohia Baldovinești din județul Brăila a desfăşurat o activitate social-filantropică pentru persoanele private temporar de libertate din Penitenciarul Tichileşti, judeţul Brăila.

Activitatea a fost organizată în contextul tradiționalului program filantropic „Ne înnoim de Sfintele Paști“ derulat în această perioadă în Eparhia Dunării de Jos, care se axează pe sprijinirea spirituală și materială a persoanelor cu posibilități materiale reduse şi a unităţilor medicale şi de ocrotire socială.

Prin implicarea preotului capelan Ciprian Bocioagă din cadrul Penitenciarului Techileşti, au fost identificaţi 50 de minori care nu sunt vizitaţi de aparţinători în această perioadă premergătoare bucuriei Învierii Domnului.

Preotul paroh Răzvan Dumitrescu, împreună cu voluntari din Parohia Baldovineşti au pregătit produse de igienă personală, dulciuri, iconiţe şi cărţi de zidire sufletească şi s-au deplasat la Penitenciarul de minori și tineri din Tichilești unde le-au oferit preotului capelan pentru a fi dăruite tinerilor beneficiari.

Darurile în valoare de 1000 de lei au fost asigurate din fondurile Parohiei Baldovineşti și din donațiile credincioşilor, ele fiind primite cu deosebită mulțumire și constituind un ajutor aşteptat de acești tineri sărmani.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook