Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 27 aprilie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din municipiul Brăila a organizat şi desfăşurat o activitate social-filantropică pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru 30 de copii asistaţi în cadrul Centrului social „Sfântul Vasile cel Mare“ din cadrul parohiei şi pentru 5 bătrâni singuri, mulţi dintre ei cu vârste înaintate.

Activitatea face parte din programul eparhial „Ne înnoim de Sfintele Paşti“ prin care se oferă sprijin spiritual şi material instituţiilor medicale şi de asistenţă socială, precum şi persoanelor cu posibilităţi materiale reduse din cele două judeţe ale Eparhiei Dunării de Jos, Galaţi şi Brăila.

Astfel, preotul paroh Victor Ţugui, de la Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din municipiul Brăila, în urma unor discuţii avute cu medicii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, a reuşit să achiziţioneze mai multe piese de mobilier necesare amenajării camerei de gardă din cadrul Secţiei Medicală 1 a acestei unităţi spitaliceşti brăilene.

Prima etapă a activităţii a constat în achiziţionarea, transportul şi montarea în camera stabilită de medici amobilierul format din 3 dulapuri, 2 mese cu 5 scaune, o comodă cu sertare, o canapea, două paravane despărţitoare şi un frigider.

După ce camera a fost pregătită, preoţi de la Centrul eparhial şi de la Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din Brăila s-au deplasat la unitatea medicală beneficiară pentru a oferi produse de igienă, materiale de curăţenie şimănuşi chirurgicalepentru cadrele medicale, personalul auxiliar şi pentru bolnavii internaţi.

Preoţii implicaţi în activitatea de astăzi au săvârşit slujba Aghesmei mici şi au rostit rugăciuni pentru sănătatea şi ajutorul cadrelor medicale aflate în faţa unor provocări majore şi pentru semenii noştri aflaţi în diferite boli şi în suferinţă.

Darurile au fost primite cu bucurie şi constituie un real folos în această perioadă dificilă de pandemie.Atât conducerea unităţii medicale, cât şi pacienţii internaţi au mulţumit donatorilor pentru disponibiliatea şi dragostea arătate prin aceste fapte bune.

După activitatea de la spital, preoţii şi angajaţii Centrul social „Sfântul Vasile cel Mare“ din cadrul Parohiei „Sfinţii Arhangheli“ din Brăila au oferit alimente neperisabile, articole vestimentare, încălţăminte şi alte daruri lacei 30 de copii asistaţi în cadrul Centrului social.

Copiii care au primit daruri provin din 11 familii cu posibilităţi materiale reduse, monoparentale, unii dintre ei având şi probleme de sănătate.

După ce darurile au fost pregătite de angajaţii şi voluntarii cantinei, acestea au fost oferite beneficiarilor, fie la sediul cantinei, fie acasă la cei aflaţi în imposibilitatea de a se deplasa pentru a primi hrana, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție împotriva virusului Covid-19.

La final, preotul paroh Victor Ţugui împreună cu preotul Ciprian Duca, coordonatorul Centrului social parohial şi câţiva voluntari au vizitat 5 vârstnici nevoiaşi pentru a le oferi pachete cu alimente de bază procurate special pentru ei.

Prin aceste activităţi social-filantropice de astăzi, parohia brăileană a oferit daruri în valoare de 13.000 lei.

Valoarea darurilor oferite astăzi spitalului şi persoanelor nevoiaşe este de 13.000 lei, iar de la începutul perioadei de pandemie această parohie brăileană a reuşit să ofere ajutoare în valoare de 125.000 lei.

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, activitaţile de sprijinirea a semenilor nevoiaşi, dar şi a celor aflaţi în unităţile medicale şi centrele sociale vor continua în zilele următoare prin implicarea preoţilor jertfelnici şi a voluntarilor din cuprinsul eparhiei.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook