Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 28 aprilie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a fost săvârşită slujba de binecuvântare a unei case noi ridicată pentru o familie cu posibilităţi materiale reduse din Parohia Mărtăceşti, judeţul Brăila.

Întrucât de mai mulţi ani o familie cu patru copii din localitatea brăileană Mărtăceşti locuiau într-o casă cu o singură cameră foarte degradată, preotul din acest sat, impresionat de situaţia lor, a reuşit să mobilizeze în timp foarte scurt oameni inimoşi care au venit în sprijinul acestei familii nevoiaşe prin construcţia de la zero a unei case modulare cu toate cele necesare unui trai normal.

În această acţiune caritabilă alături de preotul Cristian Calu au fost membrii Consiliului şi Comitetului parohial, dar şi alţi oameni darnici din zonă şi mulţi voluntari brăileni, care, de la începutul acestui an şi până în prezent au reuşit să construiască această casă, dotată cu două dormitoare, bucătărie, baie şi un hol, au racordat-o la utilităţi şi au mobila-o.

Costurile pentru construcţia casei au fost de aproximativ 31.000 de lei.

Pentru că suntem în Săptămâna Mare şi ne apropiem de Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, din încredinţarea chiriarhului Dunării de Jos, delegaţi din administraţia eparhială, împreună cu protoiereul de Brăila şi cu preotul parohiei Mărtăceşti, au mers astăzi la această familie pentru a le transmite un cuvânt de binecuvântare şi de mângâiere din parte Părintelui Arhiepiscop Casian, a le inaugura casa şi a le aduce daruri de alimente, îmbrăcăminte, produse de uz casnic şi materiale igienico-saniare.

Cu sentimente profunde de recunoştinţă, cei patru copii şi cei doi părinţi care îi cresc cu dragoste şi jertfelnicie au mulţumit binefăcătorilor lor prin care Milostivul Dumnezeu a  trimis în această perioadă prepascală raze de speranţă şi de lumină.

În continuare, preoţii au ajuns cu daruri şi la casele altor familii nevoiaşe şi la câţiva bătrâni singuri din această localitate mică.

Pr. Rareş Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook