Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian,  în Arhiepiscopia Dunării de Jos, în preajma marilor sărbători creştini, ajutoarele oferite unităţilor medicale, aşezămintelor sociale şi persoanelor nevoiaşeau fost intensificate, mai ales în această perioadă de pandemie prin care trecem.

Cu prilejul apropierii marelui praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, Cantina socială „Sfântul Nicolae“ din cadrul Centrului Eparhiala desfăşura astăzi, 29 aprilie 2021, o activitate caritabilă pentru 50 de asistaţi ai acestei unităţi sociale.

După ce mai multe produse alimentare tradiţionale şi alte daruri au fost pregătite de către angajaţii cantinei, acestea au fost oferite beneficiarilor la sediul aşezământului social.

Darurile oferite celor nevoiaşi au fost suplimentate cu multe alimente neperisabile din cadrul programului social-filantropic „Masa Bucuriei“, susţinut şi derulat cu sprijinul unui mare lanţ comercial.

Între cei care au primit daruri sunt şi familii cu mulţi copiişi care se află între beneficiarii serviciilor sociale ale acestei cantine de mai bine de 10 ani, fiind constant ajutaţi cu cele necesar traiului de zi cu zi.

Această Cantină socială oferă hrană zilnic, în sistem catering, potrivit normelor legale în vigoare, unui număr de 120 persoane.

Aparatura şi dotarea cantinei sociale au fost achiziționate special pentru a face față numărului mai mare de asistați, hrana fiind preparată de un bucătar şi de două ajutoare de bucătar.

Asistații au fost selectați prin anchete sociale, fiind periodic vizitați de către personal specializat care urmăreşte nivelul de trai şi evoluția socială a acestora.

Sursele de finanţare provin din fondurile proprii ale Centrului eparhial şi din sponsorizări.

⁕⁕⁕

Cantina socială „Sfântul Ierarh Nicolae“ a luat ființă în anul 1998 în cadrul Centrului Eparhial din Galați.

Deschiderea acesteia a însemnat un ajutor oferit în special celor ce se adresau Biroului de Asistenţă Socială eparhial, devenind un exemplu de activitate pentru toţi slujitorii Eparhiei Dunării de Jos de a sprijini persoanele aflate în risc social.

Întrucât nevoia de a ajuta cât mai multe persoane a crescut, în anul 2002, au început lucrările de construcţie la noul aşezământ social, care cuprinde la demisol o cantina socială compusă din bucătărie utilată, sală de pregătire a alimentelor, săli de servire a mesei, magazii şi grupuri sanitare, la parter camere pentru cazarea pelerinilor, la etajul I o sală de şedinţe şi la ultimul nivel o capelă închinată „Sf. Ioan Gură de Aur“.

În luna mai a anului 2006, noua cantină socială a început să ofere serviciile de oferire a mesei, potrivit standardelor legale în vigoare, obţinându-se aprobările de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică, a Direcţiei Sanitar - Veterinare, Direcţiei de Mediu, precum şi acreditarea din partea Ministerului Munci Protecţiei Sociale şi Familiei.

Pr. Rareş Bucur

Programul cadru al anului 2022

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook