Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În zilele de 5 şi 7 aprilie 2022, în Arhiepiscopia Dunării de Jos s-a desfăşurat sesiunea de primăvară a examenului de capacitate preoţească.

Programul de examinarea a debutat miercuri 5 aprilie, în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial cu susţinerea probei psihologice.

În cea de a doua zi de examen, după participarea la Sfânta Liturghie în Catedrala arhiepiscopală din Galaţi, cei 7 candidaţi înscrişi au susţinut probele scrisă şi orală, în cadrul cărora au fost evaluate cunoştinţele la dogmatică, liturgică, misiologie, studii biblice şi morală creştină.

Sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, comisia de examinare a fost alcătuită din preoţi profesori din cadrul Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţişi slujitori din administraţia eparhială.

Examenul de capacitate preoţească are ca scop verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice în domeniul teologic, iar în urma rezultatului obţinut, candidaţii vor putea fi hirotoniţi şi repartizaţi în parohiile din cuprinsul Eparhiei Dunării de Jos.

Pr. Rareş Bucur

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook